εικόνα_Viber_2022-11-15_20-12-30-095

Η ανάγκη αντικατάστασης καπνοδόχου, οδήγησε τους ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας επί της οδού Ιωνίας στην Νέα Σμύρνη, να εμπιστευθούν τις υπηρεσίες της εταιρείας μας. Το έργο αφορά την εγκατάσταση νέας λείας καπνοδόχου INOX διπλών τοιχωμάτων  34 μέτρων διατομής Φ200/250, για την ομαλή λειτουργεία του λεβητοστασίου με καυστήρα φυσικού αερίου.

Η Aelia Power ανέλαβε την διαδικασία υποβολής αιτήσεων προς την Εταιρεία Διανομής Αερίου για επικαιροποίηση του φακέλου της πολυκατοικίας και πριν την έναρξη των εργασιών, υποβλήθηκε προς έγκριση η αναθεωρημένη μηχανολογική μελέτη για την αντικατάσταση της καπνοδόχου.

  Για την κατασκευή της νέας καπνοδόχου χρησιμοποιήθηκαν λείοι καπναγωγοί INOX διπλών τοιχωμάτων μήκους 1m, οι οποίοι ενώνονται μεταξύ τους με δαχτυλίδια σύσφιξης. Η καπνοδόχος κατασκευάστηκε στην πρόσοψη της πολυκατοικίας και στηρίχθηκε στην τσιμεντένια κολώνα στα δεξιά της πρόσοψης με ενισχυμένα στηρίγματα INOX που τοποθετήθηκαν ανά 2m.

Για την σύνδεση της με την εξαγωγή του λέβητα χρησιμοποιήθηκε, κατάλληλος αντάπτορας για σύνδεση σε εύκαμπτο ΙΝΟΧ σωλήνα. Η καπνοδόχος πέρασε με ξετρύπημα από το λεβητοστάσιο προς το δάπεδο της πιλοτής της πολυκατοικίας και στην συνέχεια κινήθηκε κατακόρυφα προς τα επάνω μέχρι και 1 μέτρο από την οροφή του κλιμακοστασίου. Τέλος, τοποθετήθηκε αντιανεμικό καπέλο στην απόληξη της καμινάδας στην ταράτσα και έγινε συντήρηση του καυστήρα φυσικού αερίου, μαζί με έκδοση του φύλου ελέγχου καύσης.  

Μετά το τέλος των εργασίων μας αναλάβαμε και την αναδόμηση της εισόδου της πολυκατοικίας, προκειμένου να ταιριάζει με τον υπόλοιπο χώρο, πάντα σύμφωνα με την αισθητική καθοδήγηση των κατοίκων.

Η υλοποίηση του έργου έγινε από πιστοποιημένο κατά IRATA εναερίτη τεχνικό, τηρώντας πάντα όλα τα προαπαιτούμενα μέτρα προστασίας και ασφάλειας.

Ευχαριστούμε θερμά τους κάτοικους της πολυκατοικίας επί της οδού Ιωνίας που μας εμπιστεύτηκαν για την αντικατάσταση της καπνοδόχου τους. Η Aelia Power βρίσκεται στη θέση να παρέχει οποιαδήποτε ενεργειακή εξυπηρέτηση, καλέστε μας άμεσα ή συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας.