Αντλία Θερμότητας LG

Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα νοικοκυριά και επιχειρήσεις τείνουν να αντικαταστούν την θέρμανση πετρελαίου που διαθέτουν με άλλες πηγές ενέργειας πιο οικονομικές και που τους παρέχουν περισσότερες ανέσεις, όπως είναι το φυσικό αέριο. Λόγω της έλλειψης δικτύου φυσικού αερίου στο λεκανοπέδιο Αττικής, τα μισά περίπου νοικοκυριά της Αττικής δεν έχουν πρόσβαση σε μία οικονομικότερη επιλόγη θέρμανσης. Ευτυχώς η τεχνολογία προεδεύει συνεχώς και μας προσφέρει ποικίλες επιλογές όσον αναφορά τους τρόπους που μπορούμε να θερμάνουμε τον χώρο μας. Συγκεκριμένα η επιλογή που θα εξετάσουμε είναι οι αντλίες θερμότητας. 

Η αντλία θερμότητας είναι ένα ενεργειακά αποδοτικό σύστημα που απορροφά θερμότητα από τον αέρα του περιβάλλοντος για θέρμανση και ζεστό νερό χρήσης. Μεταφέρει τη θερμότητα του αέρα του περιβάλλοντος στην οικία μέσω υδραυλικού συστήματος νερού, όπως ενδοδαπέδια θέρμανση, fan coil(Σώματα εξαναγκασμένης κυκλοφορίας αέρα) και σώματα καλοριφέρ. 

Η αντλία θερμότητας αποτελεί μία εξαιρετικά αποδοτική επιλογή, καθώς για την παραγωγή 4kWh θερμότητας καταναλώνει μόλις 1kWh ηλεκτρικής ενέργειας. Επιπλέον η χρήση της τεχνολογίας μεταβλητών στροφών (Inverter) επιτρέπει την ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας και παράλληλα χρημάτων καθώς αυξάνει βαθμιαία την ισχύ που απαιτείται για να επιτευχθεί η επιθυμητή θερμοκρασία.

Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα στην λύση θέρμανσης με αντλία θερμότητας είναι η σημαντική εξοικονόμιση χώρου και χρόνου  που μας προσφέρει. Η εγκατάσταση των αντλιών θερμότητας γίνεται γρήγορα και εύκολα. Δεν απαιτείται δεξαμενή αποθήκευσης καυσίμου, καπνοδόχος ή εντοιχισμός επιμέρους τμημάτων και αποφεύγετε πρόσθετες εργασίες στο χώρος σας. Επίσης, δεν απαιτείται ειδικός χώρος τοποθέτησης, καθώς η εξωτερική μονάδα είναι συμπαγής και μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί εξωτερικά ακόμα και στο μπαλκόνι σας. Τέλος απαλλάσεστε από επιπλέον υποχρεώσεις και κόστη, γιατί απλά δεν απαιτούνται σύνθετες και ακριβές διαδικασίες για την ετήσια συντήρηση της αντλίας. 

Οι αντλίες θερμότητας είναι ειδικά σχεδιασμένες για να ανταποκρίνονται με τον καλύτερο τρόπο στις πολλαπλές ανάγκες της σύγχρονης κατοικίας. Είτε πρόκειται για νέα οικοδομή είτε για σπίτι με εγκατεστημένο σύστημα θέρμανσης, οι αντλίες θερμότητας παρέχουν θέρμανση, ψύξη και παραγωγή ζεστού νερού χρήσης εξασφαλίζοντας μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας.  

Η Aelia Power έχοντας στο ενεργητικό της ένα σημαντικό αριθμό εγκαταστάσεων Αντλιών θερμότητας σας παρέχει δωρεάν τεχνική προμελέτη και οικονομική προσφορά, προκειμένου να γνωρίσετε τα οφέλη της   ενεργειακής αναβάθμισης που θα επιτύχετε με την εγκατάσταση μιας αντλίας θερμότητας. 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας  συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας.