Παροχή και μετρητής φυσικού αερίου.

Την λύση της κεντρικής θέρμανσης με φυσικό αέριο επέλεξαν οι ιδιοκτήτες πολυκατοικίας στην Γλυφάδα, αντικαθιστώντας μέσω του προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» το σύστημα πετρελαίου που ούτως ή άλλως πρόκειται να απαγορευθεί δια νόμου τα επόμενα χρόνια.

Η επιλογή της ισχύος του λέβητα συμπύκνωσης φυσικού αερίου που χρησιμοποιήθηκε έγινε με βάση την μελέτη της πολυκατοικίας, των θερμίδων που αντιστοιχούν σε κάθε όροφο και σε συνδυασμό με τις αναμενόμενες απώλειες του κάθε διαμερίσματος. Ο λέβητας συμπύκνωσης που χρησιμοποιήθηκε είναι ο Baltur Smile Energy 115 (με ελάχιστη ισχύ 12kW και μέγιστη 115kW ) o οποίος κρίθηκε ως η καταλληλότερη λύση για την θέρμανση των διαμερισμάτων της πολυκατοικίας.

Χρησιμοποιήθηκε μαγνητικό φίλτρο για την προστασία του λέβητα και απομάκρυνση μικροσωματιδίων από το κύκλωμα θέρμανσης, ενώ για την ασφάλεια της εγκατάστασης τοποθετήθηκε ανιχνευτής αερίου, αυτόματη ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα διακοπής παροχής, διακόπτης απενεργοποίησης παροχής φυσικού αερίου και σφραγίστηκαν οι μεταλλικές περσίδες της πόρτας του λεβητοστασίου, όπως επιβάλλουν οι κανονισμοί.

 Ο λέβητας συμπύκνωσης φυσικού αερίου τοποθετήθηκε στο λεβητοστάσιο αφού προηγήθηκε η αποξήλωση του παλαιού λέβητα πετρελαίου και της δεξαμενής του. Ο λέβητας συνδέθηκε με την προϋπάρχουσα αναμονή με ευθύγραμμους χαλκοσωλήνες. Επιπρόσθετα κατασκευάστηκε νέα καμινάδα πολυπροπυλενίου 30m εντός της υφιστάμενης τσιμεντένιας καμινάδας.

 Τέλος, ολοκληρώθηκαν όλες οι ηλεκτρολογικές συνδέσεις και πραγματοποιήθηκε η έναυση του νέου λέβητα φυσικού αερίου τεχνολογίας συμπύκνωσης.

Η Aelia Power έχει υλοποιήσει δεκάδες αναβαθμίσεις κεντρικών θερμάνσεων αντικαθιστώντας παρωχημένα συστήματα πετρελαίου με σύγχρονούς λέβητες φυσικού αερίου, τεχνολογίας συμπύκνωσης, παρέχοντας αποδοτικότερα συστήματα θέρμανσης και προσφέροντας σημαντική εξοικονόμηση στους ιδιοκτήτες τους.

Αν θέλετε κι εσείς να εξετάσετε την αναβάθμιση του συστήματος κεντρικής θέρμανσης της πολυκατοικίας σας επικοινωνήστε σήμερα με την Aelia Power, συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας.

Φωτογραφίες Έργου