Θέρμανση Σαν Άλλοτε, Οικονομικά

Ελάτε να θυμηθούμε πως είναι να νιώθεις στο σπίτι σου ζεστά, σαν άλλοτε, με την πιο σύγχρονη τεχνολογία και οικονομικά!

Στην Aelia Power έχουμε την γνώση και τα κατάλληλα προγράμματα υπολογισμών ώστε να σας προτείνουμε την σωστή αντλία θερμότητας για το κτήριο σας.

Έχουμε την γνώση και την πείρα για την σωστή εγκατάστασή της, καθώς και έμπειρα και έμπιστα συνεργεία.

Σαν Τεχνική Εταιρεία με εξειδικευμένο προσωπικό και στις ηλεκτρολογικές μελέτες αλλά και εγκαταστάσεις ξέρουμε καλά να προστατεύσουμε την αντλία σας από τις αστοχίες του δικτύου. 

Η Aelia Power έχοντας εγκαταστήσει πάνω από 120 συστήματα σε οικίες και επαγγελματικούς χώρους έχει την γνώση και την πείρα να σας προτείνει την καλύτερη λύση για το κτήριο σας.


Καλέστε τώρα στο 210 6139966 για δωρεάν μελέτη και προσφορά. 

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
 • Η εξοικονόμηση κόστους υπολογίζεται σε 70% σε σύγκριση με το πετρέλαιο θέρμανσης και 40% με το φυσικό αέριο.
 • Η απαιτούμενη ενέργεια για θέρμανση και ψύξη απορροφάται κατά 70% από το περιβάλλον. Το υπόλοιπο 30% λαμβάνεται με τη μορφή της ηλεκτρικής ενέργειας.
 • Φιλική προς το περιβάλλον. Δεν ρυπαίνει την ατμόσφαιρα με καυσαέρια.
 • Υψηλή απόδοση. Λόγω της πολύ υψηλής απόδοσης, οι αντλίες θερμότητας θεωρούνται ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
 • Αυτόματα ανεβάζει την ενεργειακή κλάση του κτιρίου βάσει του ΚΕΝΑΚ. Δίνει έτσι μεγαλύτερη αξία στο ακίνητο καθώς επίσης μπορεί να ενταχθεί και στο πρόγραμμα «εξοικονομώ κατ' οίκον».
 • Δοκιμασμένες σε χώρες με ακραίες καιρικές συνθήκες κρύου.
 • Απεξάρτηση από τροφοδοσία καυσίμου και πιθανές καθυστερήσεις ή ελλείψεις.
 • Αντικαθιστά πλήρως όλα τα υπόλοιπα είδη θέρμανσης και ψύξης.
 • Λειτουργία σε ακραίες θερμοκρασίες : από -20°C / +40°C.
 • Εύκολη και γρήγορη τοποθέτηση χωρίς προβλήματα στους χώρους της οικίας.
 • Ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα θορύβου.
 • Καλύπτει τις περισσότερες οικίες.
 • Εντελώς δωρεάν θέρμανση για πάντα σε συνδυασμό με ΑΠΕ. Antlia ThermotitasΟι αντλίες θερμότητας αποτελούν μια λύση θέρμανσης οικιακής και βιομηχανικής κλίμακας που προσελκύει ολοένα και περισσότερο ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια. 
Στη διάρκεια του χειμώνα η χρησιμοποίηση της αντλίας θερμότητας εξυπηρετεί την άντληση θερμότητας από το περιβάλλον. Το ψυκτικό υγρό εκτονώνεται και παγώνει στο εξωτερικό μηχάνημα κερδίζοντας θερμότητα από το ψυχρό, χειμωνιάτικο περιβάλλον. Η επεξεργασία αύξησης της θερμοκρασίας της θερμότητας που έχει αντληθεί, διοχετεύεται (με τη βοήθεια ενδοδαπέδιου συστήματος - τερματικών μονάδων FCU / θερμαντικά σώματα χαμηλών θερμοκρασιών) στο εσωτερικό μιας κατοικίας. Αντίθετα, το καλοκαίρι η άντληση θερμότητας γίνεται από το εσωτερικό της κατοικίας και απορρίπτεται στο εξωτερικό περιβάλλον με αποτέλεσμα τη μείωση της εσωτερικής θερμοκρασίας.

Όσο πιο καλά διαχωρισμένες (μονωμένες) είναι οι «δεξαμενές» τόσο πιο μικρές θα είναι οι διαρροές από τη μία δεξαμενή στην άλλη, με αποτέλεσμα τη μείωση του χρόνου λειτουργίας της αντλίας.

antlies genika2Η αρχή λειτουργίας της αντλίας θερμότητας πρωτοεφαρμόστηκε ως επί το πλείστον στα συνήθη ψυγεία και καταψύκτες, τα κλιματιστικά και εν συνεχεία σε συσκευές παραγωγής ζεστού νερού χρήσης. Πολλές φορές ταυτίζεται ο όρος αντλία θερμότητας με το κλιματιστικό.
Η βασική του διαφορά με το κλασικό aircondition είναι ότι συνδέεται η εξωτερική μονάδα (υπάρχει μόνο εξωτερική μονάδα όχι και εσωτερική όπως στο aircondition) με τα θερμαντικά σώματα που διαθέτει ένα σπίτι. Είτε πρόκειται για καλοριφέρ, είτε πρόκειται για ενδοδαπέδια θέρμανση, που τοποθετείται κάτω από το παρκέ ή τα πλακάκια, είτε για φαν κόιλ (εσωτερικές μονάδες που μοιάζουν με aircondition και τοποθετούνται στην οροφή ή σε τοίχο του σπιτιού).

Υπάρχουν δύο κατηγορίες αντλιών θέρμανσης. Οι χαμηλών και οι υψηλών θερμοκρασιών. Η πρώτη κατηγορία μπορεί να αντέξει θερμοκρασία θέρμανσης του υγρού (φρέον) έως 60οC και η δεύτερη μπορεί να αντέξει μέχρι και 80οC. Οι χαμηλών θερμοκρασιών ενδείκνυνται για ηπιότερα κλίματα – όπως της Αθήνας – και οι υψηλών θερμοκρασιών για ψυχρότερο κλίμα – όπως της Βόρειας Ελλάδας. Σε ψυχρά κλίματα είναι μάλιστα σύνηθες να σχεδιάζονται και να κυκλοφορούν στην αγορά αντλίες θερμότητας μόνο για θέρμανση ενώ στα θερμότερα κλίματα είναι σύνηθες η χρήση αυτών των μηχανών τόσο για θέρμανση όσο και για ψύξη.

Τα κύρια μέρη μιας αντλίας θερμότητας είναι ο συμπιεστής, η βαλβίδα εκτόνωσης και δύο εναλλάκτες θερμότητας (ένα εξατμιστή και ένα συμπυκνωτή) ώστε η κατεύθυνση άντλησης της θερμικής ενέργειας να μπορεί να αντιστραφεί.
Για το λόγο αυτό συνήθως παρέχει θέρμανση και ψύξη εσωτερικών χώρων αλλά και ζεστό νερό χρήσης. Οι πιο κοινές πηγές άντλησης θερμότητας για τέτοιες μηχανές είναι ο ατμοσφαιρικός αέρας και το έδαφος. Ανάλογα με την φύση της πηγής και αντίστοιχα της καταβόθρας οι αντλίες θερμότητας διαχωρίζονται σε αέρα-αέρα, αέρα-νερού, εδάφους-αέρα και εδάφους-νερού.

Οι αντλίες θερμότητας μπορούν να αντικαταστήσουν τον υπάρχοντα λέβητα πετρελαίου ή να λειτουργούν συνδυαστικά με αυτόν και επίσης μπορούν να εγκατασταθούν σε νέο σύστημα θέρμανσης ή σε υπάρχων σύστημα ενδοδαπέδιας ή θερμαντικών σωμάτων (καλοριφέρ-πάνελ).


ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ


antlies genika3Ένας ανεμιστήρας ωθεί τον εξωτερικό αέρα στην αντλία θερμότητας όπου συναντά τον εξατμιστή. Αυτός είναι συνδεδεμένος σε ένα κλειστό σύστημα που περιέχει ένα ψυκτικό μέσο που μπορεί να μετατραπεί σε αέριο σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Όταν ο εξωτερικός αέρας συναντάται με τον εξατμιστή το ψυκτικό μέσο μετατρέπεται σε αέριο.
Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα συμπιεστή, το αέριο φτάνει σε αρκετά υψηλή θερμοκρασία στην οποία μπορεί να μεταφερθεί στο συμπυκνωτή του συστήματος θέρμανσης του σπιτιού.
Ταυτόχρονα, το ψυκτικό μέσο με τη βοήθεια του συμπυκνωτή επανέρχεται στην υγρή μορφή, έτοιμο να μετατραπεί σε αέριο για άλλη μια φορά και να συλλέξει νέα θερμότητα.
Το καλοκαίρι, το κύκλωμα ψύξης είναι ικανό να λειτουργήσει αντίστροφα ώστε να παρέχει ψύξη για όσο του ζητηθεί.

Η Aelia Power έχοντας εγκαταστήσει πάνω από 120 συστήματα σε οικίες και επαγγελματικούς χώρους έχει την γνώση και την πείρα να σας προτείνει την καλύτερη λύση στην πιο οικονομική τιμή.


Καλέστε τώρα στο 210 6139966 για δωρεάν μελέτη και προσφορά.