Φωτοβολταϊκό

Η ενεργειακή κρίση που βιώνουμε το τελευταίο έτος κάνει επιτακτική την ανάγκη κάθε νοικοκυριού και επιχείρησης να αποκτήσει ενεργειακή αυτονομία με ένα φωτοβολταϊκό σύστημα. Η λύση του ενεργειακού συμψηφισμού (Net Metering) μας προσφέρει την λύση στα τεράστια έξοδα της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας καθώς μπορούμε σχεδόν να μηδενίσουμε τον λογαριασμό ηλεκτρικής ενέργειας. Αν λοιπόν θέλετε να ψάξετε μια λύση εγκατάστασης φωτοβολταϊκού συστήματος για ενεργειακό συμψηφισμό θα πρέπει να ακολουθήσετε μερικά απλά βήματα.

Το πρώτο βήμα που θα πρέπει να κάνετε είναι η καταγραφή της ετήσιας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Συγκεντρώστε τους 3 εκκαθαριστικούς λογαριασμούς μιας χρονιάς από τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας και αθροίστε τις κιλοβατώρες που έχετε καταναλώσει. Αφού υπολογίσετε τις υφιστάμενες καταναλώσεις αναλογιστείτε αν επιπρόσθετα, θα πρέπει να προνοήσετε και να εντάξετε στον υπολογισμό σας και τις μελλοντικές ανάγκες που θα δημιουργηθούν, όπως για παράδειγμα την μελλοντική αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου ή την εγκατάσταση μιας αντλίας θερμότητας. Ενδεικτικά θα πρέπει να υπολογίσετε ότι η φόρτιση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου που διανύει 12.000 χιλιόμετρα ανά έτος απαιτεί περίπου από 2.150 – 3.200 κιλοβατώρες, ανάλογα το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα επιλέξετε.

Δεύτερο βήμα είναι ο υπολογισμός της ισχύος του φωτοβολταϊκού συστήματος έτσι ώστε να μας παράγει ετησίως τις κιλοβατώρες που θα καταναλώνουμε. Διαιρούμε λοιπόν την ετήσια κατανάλωση μας με το 1.550 που είναι η ετήσια παραγωγή ενός φωτοβολταϊκού ισχύος 1 kW. Έτσι θα υπολογίσουμε την ισχύ, τα kW, του φωτοβολταϊκού που θέλουμε να εγκαταστήσουμε.

Στο επόμενο βήμα θα πρέπει να λογαριάσουμε ότι για κάθε kW του φωτοβολταϊκού μας θα χρειαστούμε περίπου 7-10 τ.μ για κεραμοσκεπή και 15 τ.μ για δώμα(ταράτσα) ή οικόπεδο, προκειμένου να τοποθετηθεί. Άρα οφείλουμε να γνωρίζουμε αν διαθέτουμε αυτό τον χώρο με νότιο προσανατολισμό είτε στην ταράτσα του κτηρίου μας ή στην στέγη του σπιτιού μας ή στο οικόπεδο που διαθέτουμε. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ακόμα και πέργκολες ή τυχόν ελεύθερο χώρο  στο έδαφος αρκεί να έχει νότιο προσανατολισμό και να μην σκιάζετε από κάποια εμπόδια.

 Τελευταίο βήμα είναι η επικοινωνία με την Aelia Power. Αφού ακούσουμε της ανάγκες σας και τους σχετικούς προβληματισμούς σας, θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας προτείνουμε τις κατάλληλες λύσεις προκειμένου να εξοικονομήσετε ενέργεια και αυτονομηθείτε σχεδόν ολοκληρωτικά από τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας. Τηλεφωνήστε μας άμεσα ή συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας, προκειμένου να πραγματοποιήσουμε χωρίς κανένα κόστος, προμελέτη του χώρου σας και να σας καταθέσουμε την οικονομική μας προσφορά.