save_vector

Η εξοικονόμηση  ενέργειας ειδικά τα τελευταία χρόνια είναι ένα θέμα που απασχολεί όλο και περισσότερους ανθρώπους, είτε αυτό αφορά τον προσωπικό, είτε τον επαγγελματικό τους χώρο.

Η εφαρμογή μερικών χρήσιμων οδηγιών που μπορούμε να ακολουθήσουμε για εξοικονόμηση ενέργειας, δεν μας βοηθάει μόνο οικονομικά, αλλά έχει και θετική επίδραση στο περιβάλλον του τόσο ταλαιπωρημένου πλανήτη μας.

Δείτε 8 συμβουλές από εμάς για εσάς, που κάποιες μπορείτε να εφαρμόσετε εύκολα μόνοι σας και για κάποιες θα χρειαστείτε σίγουρα  την βοήθεια ενός επαγγελματία.

  1. Η μόνωση: Μπορεί να έχετε κάνει εγκατάσταση του πιο αποδοτικού συστήματος θέρμανσης στο σπίτι σας ή στον επαγγελματικό σας χώρο, εάν όμως η μόνωση δεν είναι αποτελεσματική τότε τα πλεονεκτήματα της εγκατάστασης σας θα μειώνονται αισθητά. Πέρα όμως από την πλήρη θερμομόνωση που θα σχεδιάσουν και θα υλοποιήσουν εξειδικευμένα συνεργεία μπορείτε και μόνοι σας Χρησιμοποιώντας μονωτικό υλικό, αυτοκόλλητες ταινίες ή σιλικόνη να κλείσετε τις χαραμάδες σε πόρτες και παράθυρα ώστε να μειωθεί η απώλεια θερμότητας σε μεγάλο βαθμό.
  1. Προγραμματιζόμενος ψηφιακός θερμοστάτης: Με την τοποθέτηση του μπορούμε να προγραμματίζουμε και να ρυθμίζουμε την θέρμανση για να διατηρούμε την θερμοκρασία του χώρου μας σε σταθερά επίπεδα., Με αυτόν τον τρόπο κάνουμε εξοικονόμηση ενέργειας περίπου 7-10%  ιδιαίτερα αν η θερμοκρασία του θερμοστάτη δεν  ξεπερνά τους 20°C
    Θερμαντικά σώματα: Για να είναι αποδοτικά θα πρέπει ο αέρας να κυκλοφορεί ελεύθερα και να μην καλύπτονται με άλλα αντικείμενα ή να μην τοποθετούνται έπιπλα σε απόσταση μικρότερη από 15-20cm από το θερμαντικό σώμα. Διακοσμητικά στοιχεία που καλύπτουν τα θερμαντικά σώματα περιορίζουν την απόδοση τους και τελικά αυξάνουν την κατανάλωση ενέργειας.
  1. Ανακλαστήρες θερμότητας: Τοποθετούνται ανάμεσα στο καλοριφέρ και τον τοίχο ώστε η θερμότητα να μην χάνετε αλλά να επιστρέφει πίσω στον χώρο.
  2. Ρύθμιση Καυστήρα: Μπορείτε να μειώσετε την θερμοκρασία του νερού θέρμανσης που παράγει ο λέβητας μέχρι τους 65°C -70°C ιδιαίτερα αν χρησιμοποιείτε αυτόνομη θέρμανση με ατομικό λέβητα φυσικού αερίου. Σε συνδυασμό με την σωστή ετήσια συντήρηση και με την βοήθεια ενός επαγγελματία μπορείτε να ρυθμίσετε την λειτουργία του συστήματος στην ελάχιστη θερμική ισχύ.
  3. Υδραυλική εξισορρόπηση: Συνήθως τα διαμερίσματα που βρίσκονται στο ισόγειο είναι πιο ζεστά από αυτά των πιο πάνω ορόφων, αυτό οφείλεται στο ότι το ζεστό νερό κατευθύνεται κυρίως στα κοντινότερα θερμαντικά σώματα και ελλιπώς στα  υπόλοιπα. Αυτό το πρόβλημα λύνεται εύκολα αν γίνει τοποθέτηση βαλβίδων εξισορρόπησης που ρυθμίζουν την πίεση σε όλο το δίκτυο θέρμανσης προκειμένου να έχουμε ομοιόμορφη παροχή νερού και συμβάλλουν στην εξοικονόμηση καυσίμου 5-15%
  4. Τοποθέτηση συστήματος αντιστάθμισης: Το σύστημα αντιστάθμισης των καιρικών συνθηκών αποτελεί έναν αυτοματισμό με αισθητήριο εξωτερικής θερμοκρασίας που ρυθμίζει τη θερμοκρασία του νερού προς τα θερμαντικά σώματα ανάλογα με την τρέχουσα ζήτηση σε θέρμανση. Όσο πιο ήπιες είναι οι καιρικές συνθήκες τόσο χαμηλότερη χρειάζεται να είναι η θερμοκρασία του νερού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την κατανάλωση λιγότερου καυσίμου, άρα εξοικονόμηση ενέργειας έως και 30%. Επιπρόσθετα, μπορούμε να μονώσουμε τα εκτεθειμένα τμήματα των σωληνώσεων, του λέβητα και της καπνοδόχου, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε αρκετά τις απώλειες. 
  1. Θερμοστατικές κεφαλές στα θερμαντικά σώματα. Αν στον χώρο ενός διαμερίσματος δεν έχουμε την ίδια ανάγκη θέρμανσης σε όλα τα δωμάτια, τότε οι θερμοστατικές κεφαλές μπορούν να είναι μια καλή λύση εξοικονόμησης ενέργειας. Σκεφτείτε ότι την ώρα που όλη η οικογένεια έχει μαζευτεί στο καθιστικό, δεν χρειάζεστε την ίδια υψηλή θερμοκρασία και στα υπνοδωμάτια οπότε καταναλώνετε άσκοπα ενέργεια. Οι θερμοστατικές κεφαλές θα σας βοηθήσουν να γλυτώσετε από τις άσκοπες καταναλώσεις και τελικά να εξοικονομήσετε ενέργεια. 

Τα εξειδικευμένα στελέχη της Aelia power αφού ακούσουν και καταγράψουν τις ανάγκες σας μπορούν να σας προτείνουν τις κατάλληλες λύσεις προκειμένου να εξοικονομήσετε ενέργεια και τελικά να επωφεληθείτε οικονομικά. Τηλεφωνήστε μας άμεσα ή συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας, προκειμένου να πραγματοποιήσουμε χωρίς κανένα κόστος, μελέτη του χώρου σας και να σας καταθέσουμε την οικονομική μας προσφορά.