Από την Aelia Power το πρώτο μεγαλύτερο Φωτοβολταϊκό Σύστημα Net Metering στην Ελλάδα, στις εγκαταστάσεις της Unilever στο Σχηματάρι Αττικής, 499.80KWp :

Τι έγραψαν τα ενεργειακά sites για το έργο:

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση ολοκληρωμένου φωτοβολταϊκού συστήματος Ενεργειακού συμψηφισμού (Net Metering), ισχύος 499,80 KWp, στο κέντρο διανομής της εταιρίας UNILEVER LOGISTICS AE, στο Σχηματάρι Βοιωτίας.

Την μελέτη, την προμήθεια του εξοπλισμού και την εγκατάσταση του έργου ανέλαβε η εταιρία AELIA POWER Μ.ΕΠΕ και αναμφισβήτητα πρόκειται για εκπληκτικής ποιότητας κατασκευή.

Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε είναι:

  • Φ/Β πλαίσια: 1960 X ALEO S18 255wp (πολυκρυσταλλικά, υψηλής απόδοσης, Γερμανικής κατασκευής).
  • Inverter: 9 X ABB INVERTER PRO-50.0-TL-OUTD-POWER και σύστημα τηλεπαρακολούθησης της ΑΒΒ (Γερμανικής κατασκευής).
  • Βάσεις στήριξης ALUMIL (Ελληνικής κατασκευής.)
  • Ηλεκτρολογικό υλικό και πίνακες από την εταιρία ΚΑΥΚΑΣ.

Στην εταιρία UNILEVER LOGISTICS AE απονεμήθηκε Green Energy Certificate 5 κυψελών της aleo solar.

Η UNILEVER έχοντας ως βασική φιλοσοφία στην λειτουργία της, τις πράσινες πρακτικές και γενικότερα την εξοικονόμηση ενέργειας, εμπιστεύτηκε την εταιρία μας AELIA POWER, για την ολοκληρωμένη μελέτη και εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Συστήματος Net Metering ισχύος 499,80 KWp. Στην προσπάθεια μας να μεγιστοποιήσουμε τις αποδόσεις της επένδυσης, υλοποιήσαμε το μεγαλύτερο έργο Net Metering στην Ελλάδα, επιλέγοντας από τις ποιοτικότερες λύσεις που διαθέτει η παγκόσμια αγορά. Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο κατασκευάστηκε σε χρόνο ρεκόρ, σε 3 μήνες, μαζί με ολόκληρη την αδειοδοτική διαδικασία, όταν ο μέσος όρος στην Ελλάδα ανέρχεται στους 5,5 μήνες. Επιπλέον, να επισημάνουμε ότι θα υπάρχει μια σπουδαία θετική επίδραση στο περιβάλλον που ισοδυναμεί με αποφυγή εκπομπής 1.368 τόνων CO2 στην ατμόσφαιρα, ανά έτος. Το κοινό, μπορεί να βλέπει Live και σε Real Time, την απόδοση και τα περιβαλλοντολογικά οφέλη του συστήματος, από το link

Διονύσης Κατρανζόπουλος
Γενικός Δ/ντης της AELIA POWER
Φωτογραφίες Έργου