Κλιματισμός

Κλιματισμός

Προμήθεια και εγκατάσταση κλιματιστικών μονάδων

Κλιματισμός ονομάζεται η ρύθμιση της θερμοκρασίας, της υγρασίας, της κίνησης και της καθαρότητας του αέρα ενός χώρου, ο οποίος ονομάζεται κλιματιζόμενος.

Βασικές λειτουργίες 

Θέρμανση: είναι η διεργασία πρόσθεσης θερμικής ενέργειας (θερμότητας) στον αέρα του κλιματιζόμενου χώρου με σκοπό την άνοδο της θερμοκρασίας ή τη διατήρηση της θερμοκρασίας σε ορισμένα όρια (βλ. θερμοστάτης).
Ψύξη: είναι η διεργασία αφαίρεσης θερμικής ενέργειας (θερμότητας) από τον αέρα του κλιματιζόμενου χώρου με σκοπό την πτώση της θερμοκρασίας ή τη διατήρηση της θερμοκρασίας σε ορισμένα όρια (βλ. θερμοστάτης).
Ύγρανση: είναι η διεργασία πρόσθεσης νερού (υγρασίας) στον αέρα του κλιματιζόμενου χώρου με σκοπό την άνοδο της σχετικής υγρασίας ή τη διατήρησή της σε ορισμένα όρια.
Αφύγρανση: είναι η διεργασία αφαίρεσης νερού (υγρασίας) από τον αέρα του κλιματιζόμενου χώρου με σκοπό την πτώση της σχετικής υγρασίας ή τη διατήρησή της σε ορισμένα όρια.

Η Aelia Power βρίσκεται δίπλα σας έτσι ώστε η επιλογή του κλιματιστικού να προσφέρει άνεση και μία ανώτερη ποιότητα ζωής για τους ανθρώπους που μένουν ή εργάζονται σε ένα χώρο, εξασφαλίζοντας παράλληλα την ορθή λειτουργικότητά του και το χαμηλό κόστος κατανάλωσης. Αυτός είναι αναμφισβήτητα ο στόχος που καλούμαστε να πετύχουμε κάθε φορά, με το πέρας ενός έργου κλιματισμού.

Είδη Κλιματιστικών

 

Επιτοίχια: Τα κλιματιστικά τοίχου είναι ο πιο διαδεδομένος τύπος κλιματιστικών μηχανημάτων και όχι άδικα διότι έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν χώρους διαφορετικών διαστάσεων λόγω της ευρείας γκάμας των προϊόντων! Ανήκουν στην κατηγορία των διαιρούμενων κλιματιστικών (τύπου split) και αποτελούνται από την εσωτερική μονάδα και την εξωτερική μονάδα. Ακόμη, λόγω του ύψους της τοποθέτησής τους, ψύχουν καλύτερα τον χώρο σε σχέση με τα κλιματιστικά δαπέδου. Αυτό συμβαίνει διότι ο θερμός αέρας είναι ελαφρύτερος από τον ψυχρό, επομένως ο ψυχρός αέρας εάν εξάγεται από ψηλά κινείται εύκολα προς τα κάτω και ψύχει πληρέστερα τον χώρο στον οποίο κινούμαστε. Αντίθετα ο θερμός αέρας θα μείνει στα υψηλότερα επίπεδα του χώρου και θα είναι πιο δύσκολο να θερμάνουμε έναν χώρο με κλιματιστικό που είναι τοποθετημένο ψηλά.

 

Multi: Τα πολυδιαιρούμενα κλιματιστικά (τύπου multi split) είναι παρόμοια με τα κλιματιστικά τύπου split με τη βασική διαφορά ότι σε μία εξωτερική μονάδα μπορούν να συνδεθούν περισσότερες από μία εσωτερικές μονάδες. Αυτός ο τύπος κλιματιστικών σας δίνει τη δυνατότητα να εξοικονομήσετε εξωτερικό χώρο για διαφορετικά δωμάτια και να εγκαταστήσετε κλιματιστικό σε δωμάτιο που δεν έχει πρόσβαση στον εξωτερικό χώρο. Η εγκατάσταση συστήματος multi split, συμφέρει οικονομικά όταν ο αριθμός των εσωτερικών είναι μεγαλύτερος από 3 και μέχρι 5.

 

Καναλάτο: Η εσωτερική μονάδα ενός καναλάτου κλιματιστικού μηχανήματος τοποθετείται χωνευτά στην οροφή σε εύκολα προσβάσιμο σημείο οπότε είναι υποχρεωτική η ύπαρξη ψευδοροφής. Εύκαμπτες σωληνώσεις (κανάλια) “τρέχουν” μέσα στην ψευδοροφή και καταλήγουν σε περσίδες μέσω των οποίων εκχέουν τον αέρα στο χώρο. Το καναλάτο ενδείκνυται σε περιπτώσεις όπου ο χώρος είναι αρκετά μεγάλος και είναι προτιμότερη η εξαγωγή αέρα από περισσότερα του ενός διαφορετικά σημεία, όπως γραφεία και επαγγελματικοί χώροι που χρειάζονται κεντρικό κλιματισμό

 

Δαπέδου/Οροφής: Τα κλιματιστικά Δαπέδου/ Οροφής προσαρμόζονται στις απαιτήσεις κάθε χώρου. Προσφέρουν ευελιξία καθώς τοποθετούνται στο δάπεδο ή στην οροφή ανάλογα με τις ιδιομορφίες του χώρου σας. Στην περίπτωση τοποθέτησης στο δάπεδο πρέπει να λάβετε υπόψη ό,τι αναφέραμε για το θερμό και τον ψυχρό αέρα. Αποτελούν εξαιρετική επιλογή για τη θέρμανση ψηλοτάβανων χώρων και ειδικά στους επαγγελματικούς χώρους.

 

Ντουλάπες: Τα κλιματιστικά ντουλάπες τοποθετούνται στο δάπεδο και αποτελούν μία αρκετά διαδεδομένη λύση για το κλιματισμό μεγάλων επαγγελματικών χώρων κάθε τύπου στη χώρα μας. Η αλήθεια είναι ότι εξοικονομούν χώρο, είναι εύκολα στην εγκατάσταση και παρέχουν μεγάλη ροή αέρα, η κατεύθυνση του οποίου ρυθμίζεται από τις περσίδες στο πάνω μέρος της πρόσοψης. Όμως, τα κλιματιστικά ντουλάπες είναι συνήθως κλιματιστικά μεγάλης ψυκτικής ισχύος η οποία διαχέεται στο χώρο από ένα και μοναδικό σημείο, το στόμιο προσαγωγής που βρίσκεται πάνω στη ντουλάπα.

Για ποιο Λόγο διαδόθηκε η χρήση του Ψυκτικού Υγρού R32

Το R32 είναι ένα σύγχρονο ψυκτικό υγρό, απαραίτητο για την λειτουργία του «ψυκτικού κύκλου» ενός κλιματιστικού αλλά και το πλέον φιλικό στο περιβάλλον συγκρινόμενο με παλαιότερους τύπους ψυκτικών υγρών όπως το R410.
Το R410 αποτελούσε από το 2006 τη δημοφιλέστερη επιλογή στα ψυκτικά υγρά. Όσο όμως, έβγαιναν αποτελέσματα από έρευνες σχετικά με την κλιματική αλλαγή, διαπιστώθηκε πως ήταν απαραίτητη η καθιέρωση ενός πιο οικολογικού υγρού. Όλα τα ψυκτικά υγρά χαρακτηρίζονται από έναν αριθμό που δείχνει το πόσο επιβαρυντικά είναι για την υπερθέρμανση του πλανήτη. Έτσι, έχει προκύψει το Global Warming Potential (GWP), ένας δείκτης για την επιβάρυνση που προκαλεί ένα αέριο στην υπερθέρμανση του πλανήτη συγκρινόμενο με την επιβάρυνση που προκαλεί το διοξείδιο του άνθρακα.
Ενδεικτικά, το διοξείδιο του άνθρακα έχει GWP που ισοδυναμεί με 1, ενώ το ψυκτικό υγρό R410A έχει GWP ίσο με 2.088. Το R32 έχει GWP ίσο με 675, που αντιστοιχεί στο 32% του GWP του R410A.

 

Ποια είναι τα πλεονεκτήματά του

Γιατί να αγοράσω κλιματιστικό; Είναι αποδοτικό; Είναι οικονομικό; Πόσο ρυπαίνει το περιβάλλον;


Η διαρκής ανάπτυξη της τεχνολογίας έχει προσφέρει στον κλάδο των κλιματιστικών ραγδαία ανάπτυξη. Τα νέας γενιάς κλιματιστικά έχουν έρθει πλέον να κάνουν την ζωή μας ευκολότερη, προσφέροντας μας ποικίλους αυτοματισμούς και λειτουργίες που μας προσφέρουν απόδοση, άνεση και οικονομία.

Με την είσοδο νέων τεχνολογιών στα κλιματιστικά μπορεί να επιτευχθεί ιδιαίτερα υψηλή εξοικονόμηση ενέργειας. Η αρχή έγινε με τα κλιματιστικά τύπου inverter τα οποία πλέον έχουν γίνει σχεδόν ο κανόνας παρά η εξαίρεση στην αγορά. Επιπλέον αυτών έχουν αναπτυχθεί και άλλες τεχνολογίες με απώτερο σκοπό τη δραστική μείωση της κατανάλωσης. 

Με την τεχνολογία inverter σε ένα κλιματιστικό, οι χρήστες εκμεταλλεύονται μία σειρά από πλεονεκτήματα, όπως:

 

Τι διαφορά έχουν με τα συμβατικά κλιματιστικά;

Τα νέα μοντέλα κλιματιστικών διαθέτουν λειτουργίες ασύρματου χειρισμού μέσω WiFi, που μπορεί αφενός μεν να μειώσει την κατανάλωση του κλιματιστικού, καθώς πλέον ο χρήστης θα το ανοίγει μόνο όταν είναι απαραίτητο, αφετέρου δε να αυξήσει και την ικανοποίηση του χρήστη από το προϊόν καθώς μπορεί να διαχειριστεί τη λειτουργία του συστήματος με απομακρυσμένο έλεγχο, ώστε όταν για παράδειγμα φτάσει στο χώρο αυτό, να έχει την ενδεδειγμένη θερμοκρασία, αποφεύγοντας όμως τις σπατάλες.

Ο αισθητήρας του κλιματιστικού διατηρεί σταθερές θερμοκρασίες δωματίου

Μια άλλη τεχνολογία που μπορεί να μειώσει την κατανάλωση, αλλά ταυτόχρονα να αυξήσει και την ικανοποίηση του χρήστη είναι αυτή των αισθητήρων. Οι αισθητήρες έχουν διπλή χρήση ελέγχοντας  αν στο χώρο υπάρχουν άνθρωποι. 

Μετά τον προσδιορισμό της τρέχουσας θερμοκρασίας χώρου, ο αισθητήρας  κατανέμει τον αέρα ομοιόμορφα σε ολόκληρο τον χώρο πριν μεταβεί σε ένα μοτίβο ροής αέρα που κατευθύνει τον ζεστό ή δροσερό αέρα στις περιοχές που το χρειάζονται.

Σε περίπτωση που κανείς δεν βρίσκεται στο χώρο για κάποιο χρονικό διάστημα τότε μπαίνει σε λειτουργία ένα ειδικό πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας. Αντίθετα άμα στο χώρο υπάρχει κάποιος άνθρωπος τότε ρυθμίζεται η λειτουργία του κλιματιστικού έτσι ώστε να μην στέλνει το ρεύμα κρύου/ζεστού αέρα πάνω στο χρήστη, εάν το επιθυμεί. 

Με αυτό τον τρόπο αυξάνεται η άνεση του χρήστη και κατά συνέπεια μειώνεται η επιθυμία του να αυξομειώνει συνεχώς την θερμοκρασία του κλιματιστικού και κατά συνέπεια να μειώνει τον συντελεστή απόδοσης του συστήματος.

Αντίστοιχα με την παραπάνω τεχνολογία λειτουργεί και το νυχτερινό πρόγραμμα, στο οποίο εξοικονομείται ενέργεια από την υπερβολική θέρμανση/ψύξη, αλλά επιπλέον οι χρήστες επωφελούνται και από τη μείωση του θορύβου κατά τη διάρκεια λειτουργίας του προγράμματος αυτού.

Τέλος στην εξοικονόμηση ενέργειας μπορεί να βοηθήσουν και συσκευές που περιλαμβάνονται σε μερικά κλιματιστικά και καταγράφουν την ενέργεια που έχει καταναλωθεί από το κλιματιστικό. 
Με αυτό τον τρόπο, ο χρήστης γνωρίζει την ενέργεια που καταναλώνεται και τη συμπεριφορά του κλιματιστικού σε διάφορες συνθήκες και κατά συνέπεια, ευαισθητοποιείται και επιζητεί τη μικρότερη δυνατή κατανάλωση. 

Η Aelia Power έχοντας περισσότερες από 1000 εγκαταστάσεις σε οικίες και επαγγελματικούς χώρους έχει την γνώση και την πείρα να σας προτείνει την καλύτερη λύση στην πιο οικονομική τιμή.

Καλέστε τώρα στο 210 6139966 ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας για δωρεάν αυτοψία, προμελέτη και προσφορά.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ