Προγράμματα Εξοικονομώ

Προγράμματα Εξοικονομώ

Συμμετοχή στο πρόγραμμα Εξοικονομώ - Αυτονομώ

Το 2014 η Ευρωπαϊκή Ένωση με επίγνωση της δυσχερούς περιβαλλοντικής κατάστασης και της κλιματικής αλλαγής δημιούργησε σε συνεργασία με την Ελληνική κυβέρνηση το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον » το οποίο εξελίχθηκε σε ετήσια προγράμματα αναβάθμισης κατοικιών με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας. Το 2020 το πρόγραμμα μετονομάστηκε σε «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ» και υποστήριξε την εγκατάσταση και οικιακών φωτοβολταϊκών συστημάτων ενεργειακού συμψηφισμού.

Το πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» παρέχει χρηματοδότηση για την υλοποίηση παρεμβάσεων, με στόχο τη μείωση των ενεργειακών αναγκών των κτηρίων και των εκπομπών ρύπων που συμβάλλουν στην επιδείνωση του φαινομένου του θερμοκηπίου. Στοχεύει στην εξοικονόμηση κόστους για τους πολίτες, τη βελτίωση των καθημερινών συνθηκών διαβίωσης και άνεσης καθώς και, της ασφάλειας και της υγείας των πολιτών. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στις δράσεις καταπολέμησης της ενεργειακής φτώχειας με κριτήρια που εξασφαλίζουν ιδιαίτερη μέριμνα για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

Το Πρόγραμμα αφορά σε κτήρια που διαθέτουν οικοδομική άδεια ή άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο, χρησιμοποιούνται ως κύρια κατοικία και των οποίων οι ιδιοκτήτες πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια. Ειδικότερα, το Πρόγραμμα περιλαμβάνει πέντε (5) κατηγορίες κινήτρων, στις οποίες οι Ωφελούμενοι εντάσσονται ανάλογα με το εισόδημά τους.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας μέσα στον Οκτώβριο του 2021 θα αρχίσει η υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στο νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021» που αποσκοπεί στην ενεργειακή αναβάθμιση 50.000 κατοικιών.

Η Aelia Power αποτελεί εγκεκριμένο προμηθευτή του προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» και αναλαμβάνει την υλοποίηση δράσεων του προγράμματος που αφορούν την αναβάθμιση συστημάτων ψύξης/θέρμανσης και παροχής ζεστών νερών χρήσης. Επικοινωνήστε μαζί μας για να βρούμε τις καλύτερες λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας και μέσω του προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ».  

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ
Η Aelia Power έχοντας περισσότερες από 1000 εγκαταστάσεις σε οικίες και επαγγελματικούς χώρους έχει την γνώση και την πείρα να σας προτείνει την καλύτερη λύση στην πιο οικονομική τιμή. Καλέστε τώρα στο 210 6139966 ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας για δωρεάν αυτοψία, προμελέτη και προσφορά.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ