Aelia Power: Νέο έργο εξοικονόμησης σε ξενοδοχείο.

Το ξενοδοχείο «ΝΟΥΦΑΡΑ Φίλιππος Μπέλλος & ΣΙΑ ΟΕ» στον Πειραιά (Ηρώων Πολυτεχνείου 45), εμπιστεύτηκε και επέλεξε την AELIA POWER, ως εργολάβο για ένα από τα μεγαλύτερα έργα εξοικονόμησης ενέργειας, σε αντίστοιχης κλίμακας ξενοδοχεία στην Ελλάδα.

Το ξενοδοχείο αποτελείται από 56 δωμάτια και στην προηγούμενη κατάσταση κατανάλωνε Φυσικό Αέριο για την παραγωγή των Ζεστών Νερών Χρήσης (Ζ.Ν.Χ.) και τη θέρμανση των χώρων, καθώς επίσης διαθέτει και πύργο ψύξης για τη λειτουργία της ψύξης χώρων.

Η θέρμανση και η ψύξη του κτιρίου γίνεται με μονάδες fan coils. Με την νέα εγκατάσταση κάνοντας χρήση της υπερσύγχρονης γεωθερμικής αντλίας θερμότητας F1345-60 της ΝΙΒΕ απόδοσης 60KW στην θέρμανση και 45KW στην ψύξη, σε λειτουργία ανάκτησης, θα υπάρχει κάλυψη 100% των φορτίων θέρμανσης και παραγωγής Ζ.Ν.Χ. του ξενοδοχείου, καθώς επίσης και δωρεάν υποβοήθηση της ψύξης σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50%, ενώ αναμένεται εξοικονόμηση που θα ξεπερνάει το επίπεδο του 75%.

Η Aelia Power, προσέφερε ολοκληρωμένες υπηρεσίες με το «κλειδί στο χέρι», προσφέροντας την οικονομοτεχνική μελέτη, την προμήθεια του εξοπλισμού, την εγκατάσταση και την συντήρηση του έργου.

Η τεχνική λύση αποτελείται πέραν της  αντλίας θερμότητας, από δύο εξωτερικές μονάδες ΑΜΒ 30 της ΝΙΒΕ που μετατρέπουν το σύστημα από γεωθερμικό σε αεροθερμικό, χωρίς να απαιτείται η εγκατάσταση γεωεναλλάκτη, τον ταμιευτήρα πολλαπλών χρήσεων Allstor plus 2000Lt της Vaillant, δύο σταθμούς παραγωγής ζεστών νερών χρήσης aquaFLOW exclusive 30/35 της Vaillant, την μονάδα ελέγχου BCU 30 της ΝΙΒΕ, την μονάδα αντιπαγετικής προστασίας Defrost 30, έναν πλακοειδή εναλλάκτη της NIBE, καθώς και όλο τον επιπλέον υδραυλικό και ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, μαζί με τους απαραίτητους αυτοματισμούς.

Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ.

Φωτογραφίες Έργου