NewsDet59-Πράσινη_Μετάβαση-8585210097135197151-g12

Έχει ανακοινωθεί το πρόγραμμα “Πράσινη Μετάβαση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜμΕ)” με προϋπολογισμό 700.000.000 €, το οποίο στηρίζει επενδυτικά έργα που στοχεύουν στην αξιοποίηση και ανάπτυξη σύγχρονων τεχνολογιών, την αναβάθμιση των προϊόντων και/ή υπηρεσιών που παράγονται, καθώς και των γενικών τους δραστηριοτήτων. Ανταμείβοντας επενδήσεις που χρησιμοποιούν σύγχρονες τεχνολογίες, υποδομές και βέλτιστες πρακτικές στον τομέα της ενεργειακής αναβάθμισης, της κυκλικής οικονομίας και της υιοθέτησης καθαρών πηγών ενέργειας (π.χ. χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας).

Το πρόγραμμα διακρίνεται σε δύο βασικές δράσεις:

  1. Δράση 1 – “Πράσινος Μετασχηματισμός ΜμΕ”: Απευθύνεται σε επιχειρήσεις που απασχολούν τουλάχιστον τρεις εργαζομένους, εξαρτημένους από την επιχείρηση, κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος και πριν από την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης. Η επιχορήγηση μπορεί να φτάσει έως 45%, με δυνατότητα αύξησης κατά 10% αν πραγματοποιηθούν και πιστοποιηθούν δαπάνες “Πράσινης Μετάβασης” σε ποσοστό τουλάχιστον 20% επί του συνολικού επιλέξιμου προϋπολογισμού του επενδυτικού σχεδίου κατά την τελική επαλήθευση. Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός για το επενδυτικό σχέδιο μπορεί να κυμαίνεται από 200.001€ έως 1.000.000€.
  2. Δράση 2 – “Πράσινη Παραγωγική Επένδυση ΜμΕ”: Απευθύνεται σε επιχειρήσεις που απασχολούν τουλάχιστον δύο εργαζόμενους, εξαρτημένους από την επιχείρηση, κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος και πριν από την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης. Η επιχορήγηση μπορεί να φτάσει έως 40%, με δυνατότητα αύξησης κατά 10% αν πραγματοποιηθούν και πιστοποιηθούν δαπάνες “Πράσινης Μετάβασης” σε ποσοστό τουλάχιστον 20% επί του συνολικού επιλέξιμου προϋπολογισμού του επενδυτικού σχεδίου κατά την τελική επαλήθευση. Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός για το επενδυτικό σχέδιο μπορεί να κυμαίνεται από 30.000€ έως 200.000€.

Το πρόγραμμα “Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ” χρηματοδοτείται τόσο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και από εθνική συμμετοχή. Οι υποβολές αιτήσεων ξεκινούν στις 22 Μαρτίου 2023, στις 12:00 μ.μ. Οι δράσεις θα παραμείνουν ανοικτές μέχρι να εξαντληθεί ο προϋπολογισμός.

Οι αιτήσεις χρηματοδότησης θα εξεταστούν με βάση την ημερομηνία και την ώρα της τελικής ηλεκτρονικής υποβολής στο ΟΠΣΚΕ και θα αξιολογηθούν με σειρά προτεραιότητας.

Δείτε τη Δέσμη Δράσεων εδώ.

Τα εξειδικευμένα στελέχη της Aelia power αφού ακούσουν και καταγράψουν τις ανάγκες σας μπορούν να σας προτείνουν τις κατάλληλες λύσεις προκειμένου να εξοικονομήσετε ενέργεια και τελικά να επωφεληθείτε οικονομικά. Τηλεφωνήστε μας άμεσα ή συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας, προκειμένου να πραγματοποιήσουμε χωρίς κανένα κόστος, μελέτη του χώρου σας και να σας καταθέσουμε την οικονομική μας προσφορά.